Organisatie

Bestuur

  • Loek Dikker - componist
  • Bob Zimmerman - componist
  • Dirk Jan Timmer - vh directeur Muziekuitgeverij Donemus, vh dir. Financiën gem. Utrecht
  • Rens Machielse - Directeur School of Music & Technology HKU
  • Than van Nispen tot Pannerden - componist
  • Irene Ford - Zakelijk leider Cinekid

Loek Dikker is pianist, dirigent, arrangeur en componist. Hij begon na een klassieke pianostudio aan zijn carrière als jazzmusicus toen hij in 1959 op de televisie een concert van Horace Silver en Sonny Rollins zag, en schrijft veel muziek voor film, toneel, moderne dans, en symfonieorkest.
In 1960 al gaf hij met zijn eigen pianotrio zijn eerste jazzconcert, in een jazz- and poetry optreden samen met Godfried Bomans. Later speelde hij in de bands van Hans Dulfer en Theo Loevendie. Ook ontwikkelde hij zijn eigen muziektheaterstukken met een gemengd ensemble van blazers en strijkers..
Verder speelde hij met Oliver Nelson en Cannonball Adderley, en ging op tournee met Don Byas. Halverwege de 70-er jaren richtte hij het Waterland Ensemble op dat tot op de dag van vandaag in uiteenlopende formaties optreedt.

Zijn filmmuziek schrijft hij meestal voor symfonieorkest, zoals de film "Rosentrasse" (2003, Radio Filharmonisch orkest onder Jaap van Zweden) van Margarethe von Trotta. De muziek van deze film bracht hem de CinaMusica Award 2004 voor de beste Europese filmmuziek tijdens het Festival in het Italiaanse Ravello. Voor zijn Nederlands oeuvre (o.a. de Vierde Man van Paul Verhoeven) had hij in 1990 al een Gouden Kalf mogen ontvangen. Voor zijn werk in Hollywood (o.a. met de producenten Aaron Spelling en Joel Schumacher) ontving hij in 1992 de Saturn Award voor de Paramount productie "Body Parts". Loek vervulde daarnaast diverse bestuursfuncties in organisaties rond de jazzmuziek en in de componistenwereld.


Bob Zimmerman (1948) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij is als componist, arrangeur en orkestrator betrokken bij talloze theater-, televisie-, cd- en filmproducties.
Recente compositieprojecten zijn de film Tirza (2010), Een Carmen bij het Zuidelijk Toneel (2008), De Kus van de Pontamoer (2008) bij de 11 kernenopera Westland, en de avondvullende opera Vlammen (2009). In januari 2008 ging bij het Schönberg Kwartet zijn Eerste Strijkkwartet in première, en in november 2008 bij De Nederlandse Opera De Koorstroom met zo’n 1800 zangers. Tijdens de Nederlandse Muziekdagen ging in oktober 2009 Cadenza in première, een werk op teksten van Ramsey Nasr. 

Zimmermans bewerking van Piazzolla’s Adiós Nonino, bij het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander met Máxima Zorreguieta, trok internationaal de aandacht. Bekendheid verwierf Zimmerman ook met zijn arrangementen voor de twee cd’s van Prinses Christina en een avondvullend programma met werk van Burt Bacharach bij het Nederlands Kamerkoor, dat bij die gelegenheid door hem werd gedirigeerd. Ook is hij huiscomponist van het televisieprogramma Una Voce Particolare. In 2010 is Bob Zimmerman genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste muziek voor de score van de speelfilm Tirza.

Rens Machielse heeft sinds 1980 een carrière gekend als freelance componist en sound designer voor podiumkunsten en audiovisuele media waarbij hij werkte voor tal van omroepen, regisseurs, bedrijven en theatergezelschappen en ook in de prijzen viel (o.a. Stemra Music Award en Gold Medal Best Original Score New York Festivals).
Sinds 2013 is Rens directeur van HKU Muziek en Technologie, 1 van de 8 opleidingen van de HKU. Deze opleiding (370 studenten van vooropleiding t/m PhD, 50 docenten) staat inmiddels bekend als een van de beste muziekopleidingen in Nederland en heeft ook internationale faam. Daarnaast leidt Rens het onderzoeksprogramma Muziekontwerp en was hij initiator van de ICMC 2016 (International Computer Music Conference) die HKU Muziek en Technologie in samenwerking met Gaudeamus Muziek organiseerde in September 2016.
Samen met Bob Zimmerman & Loek Dikker is Rens mede-oprichter op het MiMM.

Than van Nispen tot Pannerden is componist en klankontwerper voor verschillende media.
Aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht studeerde hij af op het gebied van Non-lineaire muziek voor composities in context.
Projecten welke Than van Nispen, in dat kader realiseerde, zijn composities voor diverse (art-)games, de ikcomponeer-tool voor de afdeling educatie van Muziekcentrum van de Omroep en verschillende composities voor (klank) installaties en concerten.
Daarnaast is Than van Nispen o.a. aangesloten bij een componisten-collectief, GreenCouch, welke composities en sound-design voor media realiseert.

Dirk Jan Timmer, directeur advies- en detacheringsbureau Haute Equipe, studeerde kerkorgel bij Haite van der Schaaf en daarna economie en bestuurskunde in Amsterdam. 

Hij is werkzaam geweest in diverse management- en directiefuncties o.a. bij de overheid en in de non-profitsector waaronder als interim-directeur bij muziekuitgeverij Donemus/MuziekGroep Nederland.

Dirk Jan is in 2005 naar het bedrijfsleven overgestapt waar hij nu een directiefunctie uitoefent in de consultancy en detacheringsbranche.

Dirk Jan is tevens bestuurder van diverse muziek- en theaterinstellingen alsmede van diverse instellingen in de onderwijssector.

Irene Ford is als projectleider sinds 2008 betrokken bij het Muziekinstituut Multimedia. Zij is sinds die tijd o.a. ook directeur van Unheard Film Festival geweest, zakelijk leider van Aslan Muziekcentrum en Cinekid.

Enkele oud-bestuursleden van het Muziekinstituut MultiMedia zijn:
Johan van de Voet, Fred Vogel, Jesse Koolhaas e.a.

Raad van Advies

Hans Onno v.d. Berg Directeur Vereniging Schouwburgdirecties

Ton Boersma vh Voorzitter Amsterdamse Kunstraad

Stienette Bosklopper Filmproducent, v/h voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten (NVS)

Herman Bruggink President Nyenrode Business Universiteit, v/h co-voorzitter Raad van Bestuur Reed Elsevier

Jan Kees Duvekot Jurist internationaal recht en intellectuele eigendom

Ger Poppelaars Filmmaker, voorzitter van de Dutch Directors Guild

Sytze Smit Muziekredacteur, vp “Music in ME”

Emile Wennekes Musicoloog

Cor Witbraad vh Buma/Stemra

Jan IJzermans Voorzitter Faculteitsbestuur Kunst, Media en Technologie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Webredactie