Activiteiten

Het Muziekinstituut Multimedia organiseert verschillende activiteiten welke te maken hebben met multimediale muziek en diens componisten. Een greep uit de recente activiteiten is terug te vinden op de nieuwspagina. Verder waren daar o.a.:

SYMPOSIUM MUSIC @ GAMES
Het MiMM organiseerde in 2009 een symposium over Game-muziek in samenwerking met het Festival of Games. Het Music@Games was de eerste grote manifestatie van het  Muziekinstituut MultiMedia en werd een bijzonder succesvol evenement door de hoge opkomst en waardering.
Lees meer over het symposium via deze link: http://www.mimm.nl/symposium%20gamemusic%202009
Na afloop van het symposium was er een feest, "Play!" geheten


The "150-YEARS-OF-MUSIC-TECHNOLOGY COMPOSITION COMPETITION

In 2010 organiseerde het MiMM in samenwerking met de Linux Audio Conferentie en Hogeschool Kunsten Utrecht een Compositie Competitie ter ere van "150 jaar muziektechnologie". Het was in 1860 dat Édouard-Léon Scott de Martinville een Phonautogram opnam met zijn eigen stem: de oudste, gereconstrueerde klank!

Lees meer over deze competitie via deze link:
http://apps.linuxaudio.org/lac2010/composition-competition


17 COMPONISTEN EN EEN FILMKLASSIEKER:
MiMM en IFFR in dubbel jubileum!

Begin 2011 realiseerde het MiMM in samenwerking met het Internationaal Filmfestival Rotterdams en het Metropole Orkest een concert bij een historische, zwijgende film. Hierbij was de nieuwe compositie tot stand gekomen in een samenwerkingsverband tussen 17 componisten.

Eind januari 2011 vierde het International Film Festival Rotterdam haar 40ste editie, wat prachtig samenviel met de plannen van de componisten van Muziekinstituut MultiMedia om te vieren dat het alweer 100 jaar geleden is dat de allereerste speciaal gecomponeerde filmmuziek werd geschreven door de Franse componist Camille Saint-Saëns.
De film betrof 'De Buitengewone Avonturen Van Mr. West in het Land Der Bolsjewieken” van Kuleshov (1924).

Lees meer over dit unieke project via deze link: http://www.mimm.nl/iffr-2011


Music @ Games in Pakhuis de Zwijger

Op 04 April 2011 heeft het MiMM in samenwerking met Muziekcentrum Nederland, MCN en Pakhuis de Zwijger een lezing verzorgd met als thema 'Music @ Games'. Het MiMM verzorgde de presentatie over de historie van de game-muziek.


Zomer academie 'Filmsound Hamburg'

In de zomer van 2011 organiseert het MiMM als onderdeel van de zomeracademie 'Filmsound Hamburg' een workshop over game-muziek.
Lees meer over 'Filmsound hamburg' via: http://www.filmsoundhamburg.de/

Internationaal Film Festival Rotterdam 2012 - Eye Trap
www.mimm.nl/eyetrap
- verslag volgt -