Eye Love Music

CINEMA 2 - Mutual Wave Machine

19:00 - 01:00

In deze interactieve herseninstallatie, gepresenteerd door performancekunstenares Marina Abramovic, worden twee deelnemers ondergedompeld in een audiovisuele omgeving die zijn hoogtepunt bereikt als hun hersenen letterlijk 'op dezelfde golflengte' zitten. Een kunst/wetenschapsproject van Suzanne Dikker + Matthias Oostrik + Peter Burr + Diederik Schoorl + Matthew Patterson Curry [Marina Abramovic Institute Science Chamber]
 

CINEMA 3 - Gerauschmacher workshop

20.30 – 21.00

22.00 – 22.30

23.30 – 00.00

Ga zelf aan de slag en maak met behulp van een Gerauschmacher en allerhande geluiden een soundtrack bij films uit de lopende expositie van EYE: Péter Forgasz Sluimerend Vuur – Verhalen uit Nederlands Indië (1900 – 1940).
 

CINEMA 4 - Movie Music Mix

19.00 – 00.00

Hoe krachtig muziek inwerkt op het beeld en andersom, is te horen en te zien in deze opwekkende compilatie van de mooiste en beroemdste filmmuziek denk aan Quentin Tarantino, Ennio Morricone, Stanley Kubrick, The Godfather, Star Wars…
 

ROOM WITH A VIEW - Private Kitchen

22.00 – 01.00

Wat houdt sound design bij film precies in en welke rol speelt muziek bij film? Wat is de status van het auteursrecht anno 2013? In de exclusieve Room with a View vinden doorlopend interviews en panels plaats met journalisten, filmmuziekdeskundigen en mediacomponisten. Met ondermeer Loek Dikker (Muziekinstituut MultiMedia), Yorick Goldewijck, Bob Zimmerman en vele anderen. Presentatie: Maartje Glas (Music& Radio Commissioner Rotterdam).
 


EXPOSITIE - Péter Forgács – Sluimerend Vuur - Verhalen over Nederlands Indie (1900 – 1940)

19.00 – 01.00

De installatie Sluimerend vuur geeft een impressie van het leven van de Europese elite en de Indo-Europeanen in de koloniale maatschappij. Found footage filmmaker Péter Forgács putte uit EYE’s rijke home movie-collectie uit Nederlands-Indië, bewerkte de amateurbeelden en voorzag ze van citaten uit brieven uit de collectie van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Thom Hoffman en andere bekende Nederlanders leiden je rond door de lopende expositie in EYE van Péter Forgász.

EYE LOVE MUSIC - 2 November 2013 - EYE - Amsterdam - eyefilm.nl
Kaarten: voorverkoop start 2 oktober - museumnachtamsterdam.nl
Tickets voor de museumnacht bieden toegang tot alle aangesloten musea.