Eye Love Music

 

19.30 – 22.00 - Het Gelders Orkest & The extraordinairy adventures of Mr. West in the land of Bolsheviks

Vijftien Nederlandse componisten van het Muziek Instituut Multimedia schreven een speciale ‘score’ voor deze satirische komedie die de draak steekt met Amerikaanse vooroordelen over Rusland. Het ruim 80-koppige Gelders Orkest doet de centrale arena van EYE schudden op de avonturen van Mr. West. Voorafgaand aan de film speelt het orkest een medley van historische reclamejingles en na afloop laat het orkest op een unieke manier horen welke rol muziek speelt bij games. 

bezoek website >
 

22.15 – 22.45 - Sampling Madness ft. Eboman

Eboman is al sinds de jaren ’90 de onbetwiste koning van de sampler. Als geen ander weet hij bestaand beeld en geluid te verknippen waardoor collages ontstaan op het snijvlak van muziek, videokunst en interactieve performance. Maar pas op, want je zou zomaar eens zelf onderdeel kunnen worden van Eboman’s samplekunst.

bezoek website >

 

22.45 – 00.30 - Dr. Goldfinger & Matthias Oostrik

Dr. Goldfinger werd geboren in een nucleair onderzoekscentrum in Rusland. Inmiddels straalt hij zijn mix van house, nudisco en beats en breaks al 25 jaar door Amsterdam en omgeving. Videokunstenaar Matthias Oostrik zorgt voor de nodige eye-candy met zijn nieuwste interactieve installatie E8.
In deze installatie stromen de bewegingen van het dansende publiek over de muren van het Museum.
 

website matthias oostrik >
bekijk een impressie van E7, de vorige installatie in Paradiso.

 

00.30 – 02.00-  Nobody Beats the Drum (DJ/VJ-set)

De opzwepende muziek van dit Utrechtse drietal vormt in combinatie met de eigen visuals en lichteffecten een ware aanslag op je zintuigen. Stilstaan is geen optie, of zoals de heren het zelf formuleren ‘Resistance is futile – Nobody Beats The Drum!’. De perfecte afsluiter van je Museumnacht.

bezoek website >
 

Doorlopend: Sound of  Music Photobooth - powered by Bavaria

Stap in de wereld van de Von Trapps en waan je in de bergen van Oostenrijk. Samen met je vrienden stap je vanavond rechtstreeks in de filmset van The Sound of Music en kun je gezamenlijk op de foto.

EYE LOVE MUSIC - 2 November 2013 - EYE - Amsterdam - eyefilm.nl
Kaarten: voorverkoop start 2 oktober - museumnachtamsterdam.nl
Tickets voor de museumnacht bieden toegang tot alle aangesloten musea.