Mars der Beschaving

26/06/2011
27/06/2011
Europe/Amsterdam

Op 26 en 27 juni wordt de Mars der Beschaving gelopen. Veel collega's en opdrachtgevers trekken dan op naar Den Haag om te tonen dat wij staan voor onze beschaving. Via de Mars der Beschaving worden alle verontruste Nederlanders gevraagd zich bij deze Mars aan te sluiten.

Het is vanuit onze betrokkenheid met de gehele samenleving dat wij in actie komen. Het ondoordachte beleid van de regering treft velen in onze samenleving. Met haar lege symboolpolitiek breekt zij af wat een beschaving nodig heeft. Schoonheid, vernieuwing, zorg, vertrouwen, openheid en tolerantie.

Onder dit kabinet stevenen wij af op een samenleving waarin geen plaats meer is voor nieuwsgierigheid, en waarin alles in cijfers uitgedrukt moet worden. Waarin de Nederlandse identiteit een benauwd keurslijf wordt, in plaats van de bonte verzameling aan meningen, overtuigingen en uitdrukkingsvormen die haar al zo lang kenmerkt en bijzonder maakt. Dit kabinet staat een samenleving voor waarin alleen het recht van de sterkste geldt, nuance als zwakte wordt gezien, waarin geld het wint van schoonheid en macht van zorg. Een in onze ogen onbeschaafde samenleving.

Wij eisen dan ook dat de regering de crisis niet langer als alibi gebruikt voor onbehoorlijk bestuur, haar minachting voor feiten aan de kant zet, staatsmanschap toont en daadwerkelijk verantwoordelijkheid neemt voor de toekomst.

De Mars der Beschaving is een initiatief van kunstenaars en kunstliefhebbers.

Meer informatie op o.a.: http://www.marsderbeschaving.nl/