Internationaal Film Festival Rotterdam 2011 en Muziekinstituut MultiMedia vierden Jubileum

Eind januari 2011 vierde het International Film Festival Rotterdam haar 40ste editie, wat prachtig samenviel met de plannen van de componisten van Muziekinstituut MultiMedia om te vieren dat het alweer 100 jaar geleden is dat de allereerste speciaal gecomponeerde filmmuziek werd geschreven door de Franse componist Camille Saint-Saëns.

Ter gelegenheid van dit dubbel jubileum is er voor gekozen om een film uit de "silent era" te voorzien van een nieuw gecomponeerde orkestrale filmmuziek, die op heel speciale wijze tot stand zal komen.
Want bij het totstandkomen van de partituur werken wel 17 Nederlandse componisten samen -zelfs de muziekredactie componeert mee. Hiermee wordt het model van het Hollywood studiosysteem (1930 - 1970) gevolgd, waarbij de grote symfonische partituren uit die periode vaak met een team van componisten tot stand kwamen.

Op 29 Januari 2011 bracht in de Doelen te Rotterdam het Metropole Orkest de nieuwe compositie ten doop tijdens de vertoning van de film 'De Buitengewone Avonturen Van Mr. West in het Land Der Bolsjewieken” van Kuleshov (1924).

De componerende redactie bestaat uit:

Bob Zimmerman
Henk Alkema, 
Dick Bakker

Componisten

Renger Koning 
Daniel Hamburger 
Habbo Beem 
Mark Putz
Stan Koch 
Than van Nispen
Ben Wallet 
 
Toon Vieijra
Paul van Vulpen 
Ad van Dongen 
Vincent de Koning 
Jos Jansen 
Fay Lovsky 

Loek Dikker : muzikale productie en dramaturgische supervisie.

Mr West Metropole